Next Art Galéria Budapest

"Fellini Satyriconja, na az totál kimaxol mindent az életről!"

Interjú Bardon Barnabással az "Apollon Series - Hermaphrodita" kiállításáról

2015. november 17. - NextArt

Gyökerek?

Édesapám laoszi, így van egy kis ázsiai kötődésem. Leginkább gondolkodásmódban lelhetők fel nálam az ázsiai perspektívák, amelyek a műveimen is mutatkoznak.

Elmélet?

Minden szakrális tárgytól totálisan kész vagyok a buddhista szobroktól kezdve, az ereklyetartón át, az ikonokig. Nagyon ispiratív továbbá az antik görög kultúrkör, és a görög mitológiai szisztéma. Legfontosabb karakterem Hermaphrodita, vagyis a legtisztább ember, aki nemtelen és időtlen. Egyébként három kulcsfogalom a legfontosabb számomra: harmónia, szépség, tisztaság.

bardon_barnabas_2904w_1.jpg

Gyakorlat?

Hermaphrodita a képeimen jelképrendszerben értendő egy transzcendens, tiszta hangulatot megidézve. Szuggesztív, meditatív erőteret kreálnak a figuratív kompozícióim.  A tájképeim ugyanilyen szimbolikus jelleggel bírnak, ahol a hegy, mint a legtisztább, ősi motívum jelenik meg világosan. A hegyen lévő fekete "foltok" az emberi jelenlétet, vagyis az emberi nyomot jelzik.

bardon_barnabas_2890w.jpg

rsz_bardon_barnabas_2912.jpg

Idea? Vallás vagy hit?

Semmilyen vallást nem képviselek, az ideába vetett isteni hitet közvetítem festményeimmel. Vallási megszállottság alatt kemény dolgok születhetnek... Ugye?

Inspiráció?

El Kazovszkij. Egy olyan komplex, szubjektív világot hozott létre, ami másokat is érdekel, ez nagyon fontos! De Piero della Francesca is érdekes pofa lehetett, szeretem a világát. Na és a film! Fellini Satyriconja, na az totál kimaxol mindent az életről! Ez a film akár rólam is szólhatna, mert pont úgy látom a világot, ahogyan itt a rendező: rengeteg szépséggel, ugyanakkor nagyon groteszk módon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nextartgaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr458086454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása